Print

RS9: Borkum Riff

Written by Super User. Posted in NL

Op 3 juli 2008 begon Radioships.com haar activiteiten met het uitbrengen van het miniatuur van de Norderney. Nu, op de negende verjaardag, is het de beurt aan Veronica's eerste schip Borkum Riff om als miniatuur vereeuwigd te worden! Op 20 april 1960 klonk vanaf de Borkum Riff voor het eerst radio vanaf de Noordzee en dat was het begin van een ruim veertien jaar durend volslagen uniek hoofdstuk in de Nederlandse radiogeschiedenis.

RS9 en RS1

Net als de eerdere miniaturen is ook RS9 weer gegoten door een ambachtelijke gieter, alleen zijn de masten en het zeil om technische redenen van kunststof. Op de foto staat het originele moedermodel afgebeeld: het miniatuur zal weer geheel zilverkleurig worden geleverd.

RS12345679

Van het moedermodel wordt momenteel een mal vervaardigd en daarna kunnen er afgietsels van worden gemaakt. Als die er zijn, kan ik weer beginnen met het afwerken van de miniaturen en het maken en plaatsen van de mastjes en dergelijke. Die zijn geen deel van het gietwerk maar vereisen stuk voor stuk handwerk.

Om de benodigde eerste oplage te bepalen, kun je tot en met 31 juli 2017 een exemplaar van het Borkum Riff miniatuur bestellen: op 1 augustus geef ik dan opdracht aan de gieter. Uiteraard heb ik geen flauw idee of er later nog een tweede oplage haalbaar is: de exemplaren die in juli worden besteld, worden gegarandeerd geleverd.

RS9 kost in Nederland all in € 50,00, binnen Europa € 54,00 en voor de rest van de wereld € 58,00.

Bestellen kan door een e-mail te sturen aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

RS9 dek

 


 Na een lange, gedwongen pauze, omdat mijn duimen niet meer 'willen' tijdens boetseren, besloot ik het op een andere manier te proberen. Gewoon maar een homp klei van ongeveer de juiste afmetingen maken, die compleet laten uitharden en dan eindeloos gaan slijpen en frezen. Het geeft heel nieuwe problemen, maar de pijn aan mijn duimen kon ik aardig omzeilen en uiteindelijk leverde dit toch een miniatuur op dat ik in de collectie durf op te nemen.

RS9 30 mei 2017

RS9 4 juni 2017

RS9 7 juni 2017

Om technische redenen besloot ik de masten (stuk voor stuk met de hand) van kunststof te gaan maken.

RS9 13 juni 2017

En daar was het me negen jaar geleden om begonnen: zorgen dat fans van de zeezenders voor het eerst mooie schaalmodelletjes van de schepen konden bemachtigen, die weinig plaats innemen en betaalbaar zijn. Inmiddels dus negen miniaturen: gemiddeld één per jaar. Ik ben blij dat het toch is gelukt ook de Borkum Riff aan de collectie toe te voegen!

Erg mooi moment was op 31 augustus 2017 toen ik Veronica's Tineke een speciaal exemplaar cadeau kon doen. Dat was in Museum Rock Art in Hoek van Holland waar ze die dag een programma maakte voor omroep Max.

Tineke met RS9 en Ad

 

Print

RS8: boordstudio Norderney

Written by Super User. Posted in NL

Een keer heel wat anders: geen miniatuur van een zend-schip of -eiland, maar een miniatuur van een studio. En natuurlijk niet zomaar een studio, maar de boordstudio van de Norderney! Dezelfde studio die na veel & hard werken zo schitterend is gerestaureerd in het leukste museum van Nederland: RockArt!
Op vrijdag 29 augustus 2014, de dag van de officiële her-ingebruikname schonk ik het eerste exemplaar van dit unieke miniatuur aan de Stichting Norderney tijdens het programma dat Will Luikinga toen maakte. Dat miniatuur heeft inmiddels een plaatsje gekregen in de vitrine waarin ook al een exemplaar van mijn RS1 staat, vlak naast de studio!
En nu kan ik aankondigen dat er ook exemplaren van RS8 voor de verkoop beschikbaar zullen zijn. Niet veel, want zoals ik al eerder heb uitgelegd: ik heb gewoon lang niet zo veel plezier in het keer op keer afwerken van eenzelfde miniatuur als bij het maken van een nieuw. En aangezien het hobby is...
Het zal ook meteen de enige oplage van RS8 zijn: ik zal geen nieuwe exemplaren laten gieten als deze oplage verkocht is.
 
IMG 5299
Van alleen boetseermateriaal lukte niet, met hout lukte niet... het origineel werd een combi van aluminium, plastic en boetseermateriaal.
 
IMG 5293
 
IMG 5644
 
foto
 
DSC01962
 
RS8 is behoorlijk bewerkelijk en weegt bijna 500 gram! En, ook al zou ik hem zonder sokkel leveren (die overigens bijna 9 x 9 x ruim 2 cm is); hij past helaas niet in de vertrouwde doosjes waardoor het een bus-stuk kon zijn.
Het wordt een pakje en daar horen tegenwoordig belachelijke tarieven bij. Ik kan er niets aan doen.
Wil je een exemplaar hebben, stuur dan een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst genoteerd. Je ontvangt antwoord met de bijzonderheden over de betaling. Mocht de beschikbare hoeveelheid miniaturen op zijn, dan krijg je daarvan uiteraard bericht.
UITVERKOCHT
 
 
 
 
 
 
Print

RS8:

Written by Super User. Posted in NL

RS9 en RS1

Print

Laatste Nieuws

Written by Super User. Posted in NL

14 november 2018

Nog deze week worden de bestelde exemplaren van RS10 verzonden! Er zijn er nog maar een paar beschikbaar en er worden er geen bijgemaakt, dus als je er één wilt hebben...

IMG 7335

15 september 2018

Goed nieuws voor de mensen die mijn miniatuur van de MV Communicator hebben besteld: de gieter laat weten dat de oplage klaar staat om te worden afgehaald!
Ik ga ze dus één dezer dagen oppikken en daarna... *zucht* moet er een boel worden afgewerkt...
Maar goed: ze komen er aan!

 

29 juli 2018

In het tiende jaar van Radioships.com is nu het tiende miniatuur gerealiseerd! MV Communicator, het zendschip van Laser, Holland FM en Hitradio Veronica! Reserveren van een exemplaar uit de eenmalige oplage kan tot 1 september 2018. 

 

25 juli 2018

Ook RS7, het miniatuur van Radio Caroline's Fredericia is nu uitverkocht! Er zijn nog enkele exemplaren van het REM eiland, Radio London's Galaxy en Veronica's Borkum Riff leverbaar.

 

24 juli 2018

Het is, geloof het of niet, deze zomer 10 jaar geleden dat ik het eerste miniatuur presenteerde; de Norderney van Veronica.
Daarna volgden de mv Mi Amigo van Caroline en Mi Amigo, de Mebo 2 van Radio Northsea International, het REM eiland, de Ross Revenge van Caroline, de Galaxy van Radio London, de Fredericia van Caroline, de boordstudio van de Norderney en de Borkum Riff van Veronica.
En, hoewel met enige (zeer ongewenste) vertraging: aan nummer tien wordt gewerkt! Ik hoop 'm op korte termijn te kunnen aankondigen.
Dus eh... stay tuned to this frequency!

 

7 september 2017

In november 2008 aangekondigd en vandaag, bijna negen jaar later, is dan het laatste exemplaar van het miniatuur van de mv Mi Amigo verzonden. Toch een beetje raar idee.

IMG 2966

 

31 augustus 2017

Een speciale versie van het nieuwe miniatuur van de Borkum Riff heb ik vanmiddag overhandigd aan radio-legende Tineke in Museum RockArt in Hoek van Holland. Bijgaande foto is gemaakt door Alex Hoek.Alex overhandiging

  

20 augustus 2017

Het werk aan de eerste exemplaren van het Borum Riff-miniatuur vordert gestaag!

1eRS9 2

 

3 juli 2017

Precies op de negende verjaardag van Radioships.com verschijnt een negende, splinternieuw miniatuur! We vieren de verjaardag van het project met een miniatuur van de Borkum Riff, het eerste zendschip van Radio Veronica! Weer op de vertrouwde schaal van ongeveer 1:400 en voorzien van mooie detalis.
Omdat het me al een tijdje nauwelijks meer lukt om te boetseren, was ik bang dat ik geen nieuwe miniaturen meer zou kunnen maken, maar ik heb een andere manier van werken uitgeprobeerd en hoewel die een stuk langzamer is en zijn eigen problemen geeft, had ik uiteindelijk toch een miniatuur dat ik aan de collectie kan toevoegen.
Het Borkum Riff-miniatuur kan tot en met 31 juli 2017 worden besteld, waarna ik de gieter opdracht geef voor het benodigde aantal. Bestellingen die daarna worden geplaatst worden genoteerd, maar ik weet niet of dat er dan voldoende zullen worden om een tweede oplage te gieten.
Op de pagina http://radioships.com/collectie/rs9 vind je alle informatie over het nieuwe miniatuur met een aantal foto’s en op de pagina http://radioships.com/bestellen staat alles over hoe je het kunt bestellen.

RS9 en RS1

 

3 juni 2016

RS3, de Mebo 2, kende destijds een boel vertraging door problemen met het vervaardigen van de grote zendmast, maar dat is helemaal niets vergeleken met de problemen die ik met RS8 heb ondervonden. Helaas komt dat niet 'alleen maar' doordat het een erg complex miniatuur is dat heel lastig af te werken is, maar ook doordat mijn handen al een paar jaar niet meer doen wat ik wil en ik doorgaans niet of eigenlijk maar een paar minuten achter elkaar kan werken. Iets dat uiteraard nog wat meer consequenties heeft dan alleen voor mijn miniaturen.
De afgelopen paar weken lijkt er echter sprake van wat verbetering en die kans heb ik direct aangegrepen om verder te werken aan de superkleine en eenmalige oplage.
Als alles goed gaat, komen er acht miniaturen van de Norderney boordstudio, zoals-ie in Museum RockArt staat, beschikbaar. In totaal zijn er tien gegoten. Heel weinig, dus. Eén exemplaar heb ik cadeau gedaan aan RockArt, waar het in een vitrine staat,  ̶d̶r̶i̶e̶ zes zijn al min of meer gereserveerd en natuurlijk houd ik er zelf één.
De exemplaren voor de verkoop zijn in meer 'hoogglans-goud' afgewerkt.
Ze gaan 70 euro per stuk kosten. Omdat dit miniatuur, in tegenstelling tot alle vorige, niet in een brievenbuspakje past, moet ik grotere doosjes zoeken en wordt het pakketpost, wat 6,95 verzendkosten betekent. Aantekenen kan natuurlijk ook; dan wordt het 8,60. (Dit zijn de tarieven voor Nederland.)
Ik kan geen datum noemen, maar als het gaat zoals het nu gaat, kan het een kwestie van een paar weken zijn.
Ik doe mijn uiterste best!

RS8 gelakt

RS8

IMGP9517

 

14 februari 2016

Even een hoognodige update. RS1 is uitverkocht. Van RS2 heb ik nog enkele exemplaren. RS3 is uitverkocht. Van RS4 heb ik nog enkele exmplaren. Van RS5 is er nog 1 exemplaar. RS6 en RS7 kan ik nog wel even leveren. RS8 is helaas nog altijd niet leverbaar.

 

4 oktober 2015

Van de Mebo 2 staat er nu nog 1 exemplaar op de plank en voor de Ross is een bestelling voor het één na laatste exemplaar binnen! En zoals ik al eerder heb gemeld: van deze tinnen miniaturen worden geen nieuwe oplagen meer gemaakt.

 

6 juli 2015

Ein-de-lijk wordt er gewerkt aan de RS8 miniaturen! Heeft krankzinnig lang geduurd, maar gelukkig kunnen ze nu worden afgewerkt en opgebouwd. Hopelijk binnenkort komt de superkleine, eenmalige oplage beschikbaar!

RS8wiu
 
 
3 juli 2015

Even een berichtje waarbij je denkt: nououou... dat had nou niet bepaald gehoeven: problemen met een externe harde schijf, precies toen die van het grootste belang was, hebben me het complete klantenbestand van mijn miniaturen gekost.
Foetsie, weg, niet te repareren.
Heel fijn.
Betekent ook dat ik niet meer weet wie er al interesse hadden getoond in een exemplaar van RS8, het miniatuur van de boordstudio van de Norderney. Bijzonder vervelend, allemaal.
Ik ben doende de, zeer weinige, exemplaren van RS8 af te werken. Het zijn er echt maar een paar: als de afgietsels allemaal goed bruikbaar zijn, gaat het om acht stuks. En er komt ook beslist geen tweede oplage!
Mocht je interesse hebben, stuur dan even een e-mail naar info at radioships.com.

Uiteraard zit je er dan niet meteen aan vast, maar dan krijg je bericht tegen de tijd dat de miniaturen afgewerkt zijn.

 
13 maart 2015
Het miniatuur van de Norderney, RS1, is uitverkocht.
 
14 februari 2015
Het is zo ver: ik heb nog maar één exemplaar van RS1, Veronica's Norderney, op de plank staan. En er moet wel iets heel speciaals gebeuren om daar nog een nieuwe oplage van te laten gieten.
Normaal gesproken is het na dit exemplaar gewoon over en uit.
Dat geldt overigens voor alle miniaturen: ook van de Mi Amigo, de Mebo 2, het REM eiland, de Ross Revenge, de Galaxy en de Fredericia zullen geen nieuwe oplagen meer worden gemaakt.
Van RS8, het miniatuur van de boordstudio van de Norderney, moet de oplage nog verder worden afgewerkt. Dit voorjaar komen die exemplaren in de verkoop en ook dat zullen meteen de laatsten zijn.
Het is overigens wel de bedoeling nog nieuwe miniaturen aan de collectie toe te voegen, want Radioships.com is beslist nog niet klaar met het vereeuwigen van legendarische zeezenders, maar gedoe met mijn gezondheid rijdt me nogal in de wielen.
 
26 oktober 2014
'Achter de schermen' bezig met het afwerken van de exemplaren van RS8; de boordstudio van de Norderney. Dat is een heftig klusje want het is een lastig miniatuur.
Ik geef het ook maar vast door: het is een bijzonder kleine oplage en er komt geen tweede oplage! Ik denk dat het aantal geïnteresseerden een stuk kleiner zal zijn dan anders, en daarbij wordt het een wat duurder miniatuur, ook al doordat de verzendkosten hoger zullen zijn. Het is een zwaar miniatuurtje dat niet als busstuk verzonden kan gaan worden.
Maar goed... nog even geduld dus. Als het zo ver is, volgt hier (en op de Facebookpagina) natuurlijk de aankondiging.
 
29 augustus 2014
Het eerste exemplaar van RS8, een miniatuur van de gerestaureerde boordstudio van de Norderney, is vanmiddag in een stampvol Museum Rock Art geschonken aan de Stichting Norderney en zal een plaatsje krijgen in de Veronica-vitrine!
Tijdens het programma van Will Luikinga kreeg ik de gelegenheid mijn nieuwe miniatuur te overhandigen. Uiteraard komt RS8 ook in de verkoop. Daarover zeer binnenkort nieuws.
RS8 
 
24 augustus 2014
De eerste exemplaren van RS8 naderen hun voltooiing!
 
 
12 augustus 2014
Vandaag heb ik de eerste exemplaren van de gieter ontvangen van RS8!
Meer nieuws: binnenkort!
 
 
3 juli 2014
Vandaag precies zes jaar geleden werd deze website actief en stelde ik het eerste miniatuur voor: RS1, de Norderney!
 
 
30 juni 2014
Het moedermodel van RS8 is ingeleverd bij de gieter! Dat betekent dus het vertrouwde traject: eerst een mal maken, dan één exemplaar gieten om te zien of alles in orde is en vervolgens de eerste oplage gieten. Die exemplaren moet ik dan weer één voor één gaan afwerken zodat ze klaar zijn voor de verkoop. Kortom: het duurt nog even, maar het achtste miniatuur zit er aan te komen!!!
 
Overigens zit Radioships.com tegenwoordig ook op Facebook: https://www.facebook.com/radioships
 
 
22 maart 2014
Ont-zet-tend druk was het, vandaag in Amsterdam! En zoals altijd waren de gesprekken die ontstaan het leukst. Het was even slikken bij het binnenkomen en naar de zaal lopen dat er geen Rob Olthof achter een tafel zat...
50 jaar Radio Caroline, 40 jaar sinds het verdwijnen van Veronica en Noordzee... en dan zo'n volle bak!
We zijn echt getuige geweest van een bijzonder hoofdstuk in de geschiedenis van radio, dat werd overtuigend bewezen.
Dank aan de organisatie en aan al die enthousiaste bezoekers en oud-medewerkers: het was een prima dag!
 
RadioshipsComRadioday14
 
Net als vorige keren kwam Radio Extra Gold weer vanaf de Radiodag en net als vorige keren werd ik weer opgezocht voor een gesprekje over mijn miniaturen. Leuk hoor. Hier wachten we tot we aan de beurt zijn:
 
foto 2
 
 
16 maart 2014
Aanstaande zaterdag is het zo ver: de Radiodag 2014! Radioships.com is daar aanwezig met de complete collectie miniaturen! Zeezenderfreaks die het meest recente miniatuur; de Fredericia hebben besteld, kunnen die daar oppikken en er zijn ook nog exemplaren voor de verkoop.
Verder RS1, de Norderney en voor het eerst sinds lange tijd (en voor de laatste keer!) ook weer exemplaren van RS3, de Mebo 2. Van dit miniatuur is het de laatste oplage.
 
Schermafbeelding 2014-03-16 om 15.30.40
 
Kortom: alle miniaturen die Radioships.com de afgelopen jaren heeft vervaardigd zijn in Amsterdam verkrijgbaar!
In de zwaarbeveiligde kluis ;) bevinden zich inmiddels ruwe opzetjes van nieuwe projecten want mijn lijstje is nog niet afgewerkt... 
 
*
 
7 januari 2014
Radioships.com is nu zo'n vijf en een half jaar actief en heeft in die tijd zeven miniaturen uitgebracht, de één in een grotere oplage dan de ander. Logisch; de mv Mi Amigo is nu eenmaal populairder dan het REM eiland.

Van twee miniaturen is inmiddels geen voorraad meer. Het aantal zeezenderfans wordt eigenlijk alleen maar kleiner en de meeste fanatiekelingen die een miniatuur van een zendschip wilden hebben, hebben dat nu wel in huis. Maar natuurlijk zijn er altijd nog wel enkelen die om welke reden dan ook nu pas zo'n miniatuur willen hebben. En zeker nu we de 50e verjaardag van Radio Caroline vieren en de 40e verjaardag van 31 augustus 1974 naderen, zullen er misschien toch nog een paar mensen een miniatuur willen hebben.

Samen met de gieter die de mallen voor me maakt, heb ik gecheckt hoe de conditie van de mallen is. Ik heb besloten nogmaals een aantal miniaturen te laten gieten van Veronica's Norderney en de Mebo 2 van Radio Noordzee.

Omdat de prijs van tin de afgelopen jaren krankzinnig is gestegen, ontkom ik er niet aan de nieuwe afgietsels wat duurder te maken dan de eerste oplagen.

Een exemplaar van RS1, de Norderney, kost inclusief verzending binnen Nederland € 40.

Een exemplaar van RS3, de Mebo 2, kost inclusief verzending binnen Nederland € 50.

Tot en met 31 mei 2014 kun je intekenen op die nieuwe oplagen. De bedoeling is om de bestelde miniaturen dan eind augustus klaar te hebben.

Interesse? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je bestelling. Je krijgt dan een bevestiging met het verzoek een aanbetaling van € 10 per miniatuur te doen en je volledige adres door te geven. Mocht je meerdere miniaturen bestellen, dan kan ik je laten weten wat de precieze verzendkosten gaan worden, want wellicht kunnen bestellingen gecombineerd worden. Als de miniaturen klaar zijn voor levering krijg je daarvan weer bericht en handelen we de zaak af.

Overigens voor alle duidelijkheid: de overige miniaturen zijn nog 'gewoon' te bestellen. En Radioships.com is bezig met (de voorbereidingen van) nieuwe miniaturen, want er zijn nog wat zeezenders die ik op deze manier wil vereeuwigen!

 
*
 
8 oktober 2013
RS1 is uitverkocht! Mocht je toch nog een exemplaar willen hebben, neem dan contact op. Je komt op een wachtlijst en als er voldoende bestellingen zijn voor een nieuwe oplage, krijg je een seintje.
 
*
 
1 september 2013
RS7 is aan de collectie van Radioships.com toegevoegd!
 
*
 
31 augustus 2013
Aanwezig in Rock Art:
 
RadioshipsRockArt 31082013 
 
 *
 
28 augustus 2013
Zondag 1 september wordt om 12 uur ‘s middags het nieuwe miniatuur, RS7, geïntroduceerd!
 
*
 
13 augustus 2013
Op zaterdag 31 augustus aanstaande is er weer de traditionele Zeezenderdag in Museum Rock Art in Hoek van Holland. Radioships.com zal daar van de partij zijn met een aantal exemplaren uit de collectie van de zeezenderminiaturen. Alle info over die dag staat op http://www.rockart.nl/rockart/nieuws/31-augustus-zeezenderdag-in-museum-rockart.html
 
Zeezenderdag-2013-C-718x1024                
 
*
 
12 augustus 2013

Het moedermodel van rs7 is klaar! Morgen naar de gieter!
 
*
 
10 augustus 2013

Er wordt hard gewerkt aan het zevende miniatuur in de collectie van Radioships.com! En, al zeg ik het zelf, dit zou wel eens een errug mooi exemplaar kunnen worden! Als ik het ruwe modelletje zo zie staan, bij zijn 6 voorgangers… prachtige aanvulling!           
 
*
 
27 februari 2013

De verhuizing is voorbij, alles staat zo’n beetje op z’n definitieve plaats en ik heb de draad weer opgepakt. Inmiddels ben ik weer bezig met het afwerken van bestelde miniaturen.  Meteen even een update: van RS1 en RS2 resteren niet veel exemplaren meer en zoals ik al eerder schreef: ik ga er vanuit dat er geen nieuwe oplage meer wordt gemaakt. Dat is geen ‘dreigen’ om bestellingen af te dwingen en het is tevens niet 100% zeker. Ik meld het alleen maar zodat je weet dat àls je een exemplaar wilt hebben, je nu actie zou moeten ondernemen. Zie maar.
 
*
 
27 december 2012

De eerste exemplaren van RS6 zijn onderweg naar afnemers! Hoop uiteraard dat ze in de smaak vallen.
De boel gaat nu even op slot. Iets eerder dan ik dacht, maar dat komt alleen maar beter uit. (zie 16 december 2012)
Wat Radioships.com betreft: hartelijk dank voor de belangstelling & de opdrachten en tot ergens in februari 2013! Fijne jaarwisseling!
 
*
16 december 2012

Er zit (weer) een verhuizing aan te komen en dat betekent dat Radioships.com een tijdje in de pauzestand moet. Ik schat in dat ik in de eerste week van 2013 de activiteiten ga stilleggen en dan zal het waarschijnlijk tot half februari duren voor ik de draad weer kan oppakken. Het wordt namelijk eerst een verhuizing naar een onderkomen voor een week of drie, en vervolgens de overstap naar de definitieve stek.
 
*
16 december 2012

Om middernacht zijn de persberichten verzonden: RS6 is een feit: een miniatuur van Big L’s Galaxy!
 
*
 
12 december 2012

De Norderney mag dan weer in Nederland zijn: er zijn nu twee Ross Revenges in België!

Johan uit Brugge mailde: de RS5 is vandaag in perfecte staat gearriveerd. Ik ben er heel blij mee! Ik mail je binnenkort een foto waar hij staat. Oprechte dank en vriendelijke groeten.

Erwin uit Merelbeke: ‘de rs5 is vandaag 10 december goed en wel toegekomen. de groeten
Albert in Kampen is ook enthousiast: ‘heb vandaag de RS 5 ontvangen, wat een prachtig schip !!’

En Hans in Castricum lijkt erg opgelucht dat de Ross op de mat viel: ‘Helemaal goed binnen gekomen !!!!

Ook Martin in het Duitse Meppen is blij: ‘bedankt voor het toesturen van RS 5, is heel mooi geworden’.
 
Comment Peter
 12 December 12 at 10:28pm
 1
Ten eerste bedankt ik René voor het werk wat hij aan de modellen heeft besteed. Naast de Norderney, de Mi Amigo, staat nu ook de Ross te pronken in de huiskamer. Ondanks dat de mast wat stormschade had opgelopen bij PostNL, kwam mijn LTS-opleiding van 100 jaar geleden weer van pas om de hele mast en zijdelen netjes uit te lijnen en te richten. Ben er in ieder geval ontzettend blij mee, een echt stukje sieraad.
Leuk Peter, dank voor je compliment! De pakjes krijgen het onderweg blijkbaar wat zwaarder te verduren dan ik dacht, dus bij toekomstige zendingen worden de miniaturen beter beschermd. Nou: geniet er van! René 


 
 
*
 
10 december 2012

Alle bestelde exemplaren van RS5 zijn verzonden. Ik heb er nu nog een paar liggen. Zo goed als zeker volgt er geen tweede oplage en dat wordt de gang van zaken bij alle eventuele volgende miniaturen.
 
*
 
9 december 2012

Het is zo leuk om de reacties te lezen van zeezenderfans die hun miniatuur van de Ross hebben ontvangen!

Jan uit Spijkenisse: De Ross is in goede conditie aangekomen en staat nu te pronken bij de andere schepies.

Ben uit Rotterdam: Het bootje zat vandaag al bij de post. Bedankt, hij ziet er weer geweldig uit.

Niek uit Zandvoort aan Zee: Ik heb de Ross Revenge binnengekregen ik vind hem prachtig vooral de mast. Bedankt.
Cor uit Vught: Gisteren heb ik de rs5 ontvangen in goede staat. Vindt hem mooi, maar wel groot.
Bert uit Heemskerk: De Ross Revenge is in Heemskerk voor anker gegaan naast de MV Mi-Amigo, Mebo II en de Norderney. Dank dat je deze schepen hebt willen maken. Geniet ervan. Groet.
Morgen gaat er weer een aantal op de post!
 
*
 
30 november 2012

Als het allemaal gaat zoals de bedoeling is, gaan er komende week een boel RS5-en de deur uit.
 
*
 
27 november 2012

De eerste exemplaren van RS5 zijn verzonden! Ze zijn onderweg naar Vught en Maastricht. Uiteraard nu doende met afwerken van de volgende.
 
*
 
22 november 2012

Heel misschien morgen en anders maandag gaan de eerste exemplaren van RS5 op de post!
Overigens zal ik het wat RS5 betreft zo goed als zeker bij deze ene oplage laten. Ik ben liever met iets nieuws bezig.
 
*
 
21 november 2012

Met de rug gaat het inmiddels al weer heel wat beter, dank je.
En bij de volgende Radio Day, 29 maart 2014, hoop ik er wèl bij te zijn.
 Eind deze week zouden de eerste exemplaren van RS5 verstuurd moeten kunnen worden!
 
*
 
16 november 2012

Hartelijk dank voor alle erg leuke reacties na mijn ‘ziekmelding’! Wordt erg op prijs gesteld. Ik heb behoorlijk de smoor in dat ik morgen niet van de partij kan zijn. Iedereen morgen een leuke dag gewenst, in Amsterdam! Dit bericht wordt mede mogelijk gemaakt door Ibuprofen pijnstillers & spierontspanners. 
 
*
 
15 november 2012

Radioships.com zal schitteren door afwezigheid op de Radio Day in Amsterdam, zaterdag! Ik ben door mijn rug gegaan en dat betekent dat ik momenteel voetje voor voetje rondschuifel. Miniaturen afwerken is er niet bij, en met spullen gaan sjouwen al helemaal niet. Ik baal er verschrikkelijk van, maar het is niet anders.
 
*
 
14 november 2012

Ik zal niet zoveel exemplaren bij me hebben als ik wilde, a.s. zaterdag. Domweg te veel werk. En ik denk er steeds harder over om verder inderdaad met ‘op is op’ te gaan werken. Telkens met dezelfde dingen bezig zijn is weinig bevredigend. Waarschijnlijk voortaan 1 oplage, meer niet.
 
*
 
2 november 2012

Doende met het afwerken van diverse miniaturen, zowel besteld als voor de Radio Day van 17 november.
 
*
 
31 oktober 2012

Ik overweeg om met ingang van volgend jaar als volgt te werken (als ik inderdaad nog een nieuw miniatuur zou maken): als het moedermodel klaar is, plaats ik daarvan foto’s op de site en kondig ik het nieuwe miniatuur aan. Vervolgens verzamel ik gedurende een bepaalde periode orders. Daarna wordt de gewenste oplage besteld bij de gieter. Die miniaturen werk ik af en verzend ik en dan is het over en uit met dat miniatuur.

Mochten er in de loop der tijd nog voldoende nabestellingen komen dan volgt er misschien een tweede oplage, maar dat is allerminst zeker. Ik vind het leuker om aan een nieuw model te werken dan om steeds weer met oudere miniaturen bezig te zijn, zodoende.
 
*
 
26 oktober 2012
Vandaag heeft Radioships.com het vijfde zeezenderminiatuur gepresenteerd: RS5; de Ross Revenge.