Skip to main content

Fans & Sites

Als je één of meer miniaturen van Radioships.com hebt gekocht, kan het niet anders of je bent een echte zeezender-fan. Waarschijnlijk heb je ze een ere-plaats gegeven, bij andere relikwieën van die waanzinnige tijd. Een poster aan de muur of ingelijste foto(‘s), een rijtje boeken, een plank met lp’s, wat dan ook. Schiet er een foto van en e-mail ‘m, al dan niet met tekst & uitleg. Deze pagina is er voor ingeruimd. Laat maar komen!

(er zijn een paar foto’s verdwenen; ik probeer ze op te sporen)

De eerste is afkomstig van Frans Vandewetering in Florida:

Dan de aankopen van Huppiedos uit Amersfoort, ‘gebroederlijk bij elkaar op een apart plankje, verlicht met zeeblauw licht. Vind ze nog steeds top’.

Jan van de Putte uit Kedichem: ‘Scheepjes op zee… dwz bij mij in de kamer op het zeil. Brings back memories hm?’ Het is inderdaad bedriegelijk:

Dit zijn de exemplaren van Mario Elewaut uit België. Bij gebrek aan commercials is kurk de kurk waarop ze drijven:

Radiohooligan Bert M.stuurde onderstaande foto met deze toelichting: ‘Mensen met goeie ogen zien natuurlijk direct  dat de modellen bovenop een unieke buizenradio staan waar zowel Radio Veronica als Radio Caroline  EN Radio Nordsee  vermeld staan… Het Veronica miniatuur staat bovendien bovenop een stukje origineel Norderney-mast (certificaat van echtheid ter inzage beschikbaar). Het zou toch prachtig zijn dat de modellen overeen kwamen met wat er op de schaal vermeld staat? Daarachter zie je m’n eerste wereldontvanger, die waarmee ik eindeloze uren heb meegemaakt, luisterend naar Caroline, Laser en Monique. Machtig apparaat, soms gebruik ik ‘m nóg, maar omdat de schaal niet digitaal is, is-ie nogal onprakties bij het opstellen van een luisterrapport. Maar we dwalen af….

(jaja, ik weet ook wel dat met Nordsee het REM-eiland werd bedoeld, maar daar komt (eerst nog) geen miniatuur van…(toch?)’

Een miniatuur van het REM-eiland… uiteraard heb ik er aan gedacht… Je weet: ik wilde 3 miniaturen maken. Maar wie weet.

En dan de inzending van Martin van der Ven. Fraai radio-hoekje, trouwens.

De eerste fan-foto met een exemplaar van RS3 komt van Ben Meijering uit Bunschoten.

Hij schreef: ‘De MEBO II is vanmiddag bezorgd. Ik ben er erg blij mee. Hartelijk dank hiervoor, je hebt er heel veel werk in gestopt, maar het resultaat is prachtig!’

Iets zegt me dat Ben RNI fan is.

Alex vd Hoek, KrantenKnipselKoning van Nederland, ging ook direct met zijn RS3 aan de slag:

Nou, bij een herdruk… 

Martin van der Ven is gelukkig ook enthousiast over zijn exemplaar:

**

De eerste FAN-foto met een exemplaar van RS4 is bijzonder!

Jan van Heeren schrijft:

‘Hallo René, Het eiland heeft een eigen plekje, met als achtergrond een VAT-aandeel. Groeten, Jan’

Het levert een prachtig plaatje op:

En ook Martin van der Ven is weer helemaal ‘bij’. ‘Een prachtige aanvulling van de verzameling’, vindt hij RS4.

Harrie Limpens verzamelt de miniaturen ook vanaf het begin en hij heeft er nog geen één overgeslagen:

Zijn grote wens is dat de Ross Revenge er straks ook bij zal staan.

Benny Blacklight schreef: ’Vanaf het moment dat ik de scheepjes aantrof op het internet ging mijn radiopiraat hart sneller kloppen, wat een prachtig spul, blijkt dat de modellen nog geen 30 km van mij verwijderd zijn, bij het Rock Art museum. Tot mijn grote verdriet trof ik er geen Mebo II aan, het zendschip waar ik de grootste binding mee heb, na als een klein kind de RS1, RS2 en oke, ook maar een bootje van Paul Ciesielski aangeschaft te hebben, hoop ik dat u mij kunt verblijden met de Mebo II en als we dan toch bezig zijn bestel ik ook graag een REM eiland om de serie compleet te maken  ’

Van zijn RS1 en 2 stuurde hij deze foto:

De ruimte er achter is inmiddels opgevuld…

En Benny besloot zijn miniaturen te verven! Een minutieus werkje:

 **

Johan de Caluwe uit België is vreselijk in zijn schik met zijn miniatuur van de Ross Revenge. Als dit geen ere-plaatsje is…:

Martin van der Ven blijft zijn collectie ook maar uitbreiden:

Peter Groen uit Egmond aan Zee heeft een bijzondere collectie: naast de schitterende, grote modellen van Paul Ciesielski staan de kleine uitgaven van Radioships.com. Met op de achtergrond foto’s van de schepen. Volgens mij kan-ie zo een NS Dagtour beginnen.

Anne Korevaar voegde de Ross Revenge aan zijn collectie toe, nadat hij daar de ruimte voor kreeg. Nou: een fraai rijtje, toch?

IMG 05222

Een nieuwe fan van Radioships.com, Alain uit Charleroi, pakt het heel anders aan. Hij bouwt levensechte masten, bespant de miniaturen en beschildert ze in de juiste kleuren. Met waanzinnige resultaten:

P3160001
P3310001
P4020003 Copier
REM
P4140003
P3170001 Copier
P4170003

Peter Botman hàd vier miniaturen, maar één heeft hij weggegeven aan een goede vriend. De overgebleven exemplaren, de Ross, Mi Amigo en Mebo 2, staan bij een schitterend antiek radiotoestel uit 1928! Historisch hoekje…

PeterBotman

Eén van mijn Mi Amigo’s is in Engeland terecht gekomen. Altijd leuk!
John Milton, die sinds 1964 luisteraar was van Caroline, RNI en Veronica, wilde The Lady wel in het klein hebben. Ze is voor anker gegaan bij een collectie zeer andere scheepjes.
Ook van RS2 begint het einde van de voorraad trouwens wel in zicht te komen. De Norderney is al uitverkocht, er rest nog één Mebo 2… tja: op is op.

Alfons Monte uit Blankenberge in België was een trouwe luisteraar van de meeste zeezenders, maar toch in het bijzonder Mi Amigo. Hij was zelfs het eerst erelid van de Mi Amigo fanclub en is erg blij dat de meeste van die radiostations nu een tweede leven hebben gevonden op het internet. ‘Het miniatuur van de Mi Amigo staat nu te pronken bij de PC; de beste plaats bij de luidsprekers waar bij mij nog dagelijks de klanken van de zeezenders uit knallen, weliswaar vanaf het internet maar met de muziek, tunes en jingles van toen!’

miamigoAlfons

Evert Stolman is ook een groot fan van de Radioships miniaturen. Hij heeft alle schepen!

… en ook de Communicator zit nu in zijn collectie!

collectie Evert Stolman

Hans Hoogendoorn heeft zijn miniaturen ook een mooi plekje gegeven:

Jos Geijtenbeek heeft ook een fraaie hoekje ingeruimd voor zendschepen. De grote Norderney kocht hij op een zeezenderdag bij de stand van RockArt, en verder heeft hij van beide Veronica schepen, de Mebo 2 en de Mi Amigo mijn miniaturen:

René Boesveld is echt hevig Radioships-fan: hij heeft de hele collectie in huis!

70244972 2226725264106517 7037266617000001536 o

*

Het is ook wel leuk om te zien hoe andere sites de radioships.com miniaturen in het zonnetje zetten:

*VOLGT*